Det är mycket saker jag skulle kunna göra, men jag gör inte ens hälften.

Jag har nog ett av jordens lugnaste sommarjobb. Jag behöver vara trevlig, svara i telefonen och koppla samtal. Okej, lite behöver jag kunna. Ibland kan jag inte och då erkänner jag det. Ibland blir den som ringt in sur och ibland godtages ursäkten att jag bara är en sommarvikarie. Oftast den sista. Att jag sen kan få hysteriska utbrott på människor det är det ju aldrig någon som ser.
 
Att försöka förklara var turistbyrån är till två män som på knagglig engelsk-tyska försöker få mig att förstå vad de letar efter är inte lätt. Att jag sen dessutom inte kunde svara på frågan är värre. So sorry! Att sen få in ett samtal från en kvinna i United Kingdom som förklarar något helt obegripligt kring byggtermer är också svårt. Koppla koppla koppla.
 
Ibland blir det fel och ibland rätt. Oftast rätt tror jag. Hör inte så många som klagar, fast de kanske klagar åt något annat håll. Om den där värdelösa växelhäxan som satt sommaren 2012 och inte kunde svara på en enda fråga. Idag kunde jag i alla fall göra en kvinna nöjd med att förklara varför hennes sopor inte blivit tömda. Ett stycke trasig sopbil. Jag har nog aldrig hört någon bli så glad. Jag gissar på att det var för att hon fick veta varför och inte just det att sopbilen var trasig.
 
Imorgon är det fredag och vi kör kort dag där inne vid växelbordet. Jag har sällskap på förmiddagen och efter lunch sitter jag ensam. Veckan som gått har sprungit fram och jag kan ju bara gissa på hur det blir imorgon. Svish. Helgen kommer också att passera i revy eller något. Annelies 50årsfest på lördagkväll och söndag får bestå av återhämtning. Det är inte lätt att vara vuxen. Hårt arbetande på vardagarna och vilt firande på helgerna. Tur att det inte är partaj varje helg så tanten får tid att vila någon gång.
 
Soliga pussar och kramar från Växelhäxan!

Lugn, lugnare, lugnast. - Historien om en vardag som telefonist.

Mån18 Tis19 Ons20 Tors21 Mån25 Tis26 [Ons27] Tors28 Fre29 Mån2 Tis3 Ons4 Tors5 Fre6 Mån9 Tis10 Ons11 Tors12 Fre13 Mån16 Tis17 Ons 18 Tors19 Fre20 Mån23 Tis24 Ons25 Tors26 Fre27
 
Tisdag. Det tar sig. Om alla dagarna fortsätter som de som nu varit kommer jag få stressymptom. Vi har såå lite att göra att vi knappt vet var vi ska ta vägen. Dagarna i sig går väldigt snabbt, men det beror nog enbart på att jag drömmer mig bort. Jag vet, det låter hemskt, men det är långt ifrån rush. Sådär tre samtal i kvarten kanske och på eftermiddagen kanske ett. På ett sätt är det nog skönt att inte ha en jättestressigt dag, men tro mig, det är jobbigt att ha lite att göra också. 
 
Imorgon är det visst karlskogafesten här i stan och självaste Loreen är på besök. Om hon inte fått storhetsvansinne och lämnar oss till vårt öde. Om allt går som planerat kliver hon upp på scen halv nio imorgon kväll. Kanske ska satsa på att hoppa ner och se om vi ser luggen något. Först är det dock arbetsdag till klockan fyra för min del och sex för den andres del.
 
Själv skulle jag behöva ha en dag här hemma och bara röja upp och göra allting beboligt igen. Det kanske hinns den veckan jag får semester!