My point of view

Nu är skolan igång igen. På riktigt. Eller ja, kanske inte på riktigt ändå. Det blir på sätt och vis en mjukstart, men ändå inte. Skoldag idag och imorgon och nästa därefter är måndag nästa vecka. Däremot ska det läsas en massa dret inför och efter och därimellan. Jojo.. det blir nog bra.

Ska packa ner mig i sängen och plöja ett kapitell eller två innan jag somnar. Jag tycker ändå att jag har varit riktigt duktig idag. Först skolan, sen tvättat, bäddat rent, diskat och varit allmänt huslig. Imponerande.

Skola imorgon och onsdag Karlskoga. Lägenhetstittande, here we come. Tänk, om en väldigt snar framtid kanske jag lämnar det här stället. Det känns väldigt avlägset. Jag har ju ändå bott här i dryga två år. Tänk, min lilla skolåda och jag. Men det ska nog gå bra med en lite större boplats också. Tänk, vi måste köpa gardiner och matbord. Åååå spännande!

Men nu väntar Daniel Stern och sängen.

Välkommen till världen

Som vi har funderat och undrat
Vem kan du vara? Hur ser du ut?

Som vi har spekulerat och gissat
Är du lång eller kort, ljus eller mörk?

Vi tror oss veta hur allt ska vara, hur allt ska bli
Allt är bestämt och sorterat, allt är klart, vi bara väntar
Men så kommer du som en virvelvind och vänder allt på ända

Ingenting blir som tidigare bestämt, ingenting av det passar in

Du andas samma luft som oss och dina hjärtslag slår likt mina

Med en egen vilja och utstrålning lyser du upp våra liv
Vi har fått en ny individ att anpassa vår tillvaro efter
Du är en del av oss, det bästa av det bästa

Välkommen till världen
Världen vi tillsammans ska leva och bo i
Du ska få prova på och misslyckas, gråta och bli arg
Vi ska finnas där, stötta och trösta, skratta och gråta

Tillsammans ska vi ta oss igenom alla livets mysterier
Välkommen till världen, välkommen till oss...

Dag 1, Termin 5, år 2010

Första dagen gjord och det känns ganska okej faktiskt. En sak är då säker, det blir ingen mjukstart i alla fall. Läs det, gör det och fundera kring de där. Kombinera det med de där sakerna och den där uppgiften. Yes, fine. Nu kör vi!

Trixade in mig och Johanna i samma studiegrupp och på köpet kom Andrijana också. Underbart! De resterande tre i vår lilla grupp verkar också bra. Det lilla vi setts idag. Det slog mig nu att studiegruppskontraktet ska läggas upp på Its. My mission. Jag går ut hårt och anstränger mig nu så kan jag softa lite sen. Nä, men skämt och sido. Det ska nog bli bra det här.

För övrigt ska jag fixa över all information i den nya kallendern som vi snodde med oss på vägen ut idag. Nice. Kompromissen var att vi skulle hitta någon att registrera sig hos lärarförbundet. Jajaja, det kanske finns någon villig damråtta eller nåt under sängen. Får kombinera det här med någon form av matlagning plus tvättstugan. Uuh, I really love mondays.