30årsfest och bakfylla kanske är sådant som passar ihop? Det ena mer trevligt än det andra.

Kortfattat så var det en jättetrevlig kväll i lördags med god mat, gott vin och jättetrevligt sällskap. Det bådar gott inför Branäs! En helt förträfflig dag minsann. När vi stolpade hem vid fem-draget var jag trött och när jag slog upp de blå runt tolvdraget i söndags var jag ännu tröttare. Lite piller, lite vatten och en försäkring senare mådde jag fortfarande illa. Klockan eftermiddag gick jag ändå upp. Uf. Allt har en baksida.

Idag har vi jobbat. Imorgon blir det extrapass och på onsdag ännu mera extrapass. Pengar!! Det går bra nu. Men eftersom jag är hemma tidigt idag är det bäst jag satsar på att göra någon nytta.

Är det nu man ska säga att klackarna ska upp i taket?

Okej okej, jag hade fel. Det blev ingen Alice, ingen Ingrid, ingen Josephine och ingen hertiginna över Småland heller. Estelle funkar nog minst lika bra det också skulle jag tro. Nästa barn kanske blir en Alice?

För ovanlighetens skull är det skidsändning på teve men teven är inte påslagen. Skräll. Istället snurrar stereon och utifall grannen hade en sen partykväll igår bjuder jag på några toner. På tal om grannen ja. Han som tyckte korridoren såg tråkig ut och blodade ner lite väggar här och var. Han som tappat nyckeln och inte kom in och fann det mer intressant att slå sönder glasrutan på ytterdörren. Ja, in kom han ju. Kanske kände han sig ensam också för sällskap fick han, både av farbror blå och plingplongbilen. 

Tänk, allt händer när jag sover. Jag missar ju allting, dålig planering!

Och på tal om natt. Inatt pågick visst skottlossning och rammning av polisbil på E18. Spännande grejer. Men ack så dålig planering även där. Sömn, sömn och mera sömn. Och på tal om sömn. Klockan nio igårkväll visste ingen Åsa bättre än att sova. Nio på en fredag - hallå! Tandläkarbesök och stängning på förskolan blev visst mer ansträngande än jag tänkt för halv nio gav jag upp och öppnade en bok. Klockan nio stängdes den och jag sov. Skål. Tolv timmar senare hade jag vaknat tre gånger och gick upp.

Ikväll får jag nog lov att hålla mig lite mer vaken. Robert fyller 30 och vi skålar nog en gång efter nio. Det blir nog inte så kul om jag packar upp sovsäcken och bosätter mig under något bord. Eller så blir det jätteskoj. Återstår att se. Jag planerar dock för att hålla mig vaken och allert minst en timme till ;)

Nu har de visst gått och fått besök av den där storken.


Vickan och Danne har gått och blivit tre. Hipp hurra och trumpetsolo. Flaggan hissades och hurra vad alla var lyckliga. 51 lång, 3280 tung och flicka till kön. Intressant. Jag gissade rätt, så när som på 130 gram. Och fel födelsedag då. Men annars.

Namn då? Ja, en Alice är ganska så "redan bestämt" i min värld. Vilket jag redan bestämt sedan urminnes tider. Läs mer här. Varför kan jag inte få rätt på detta också när nästan allting annat stämmer. Alice till förnamn efter mamma Vickan och kanske Josephine som mellannamn efter moster Madde.

Ja, så blir det nog.

Alice Josephine Bernadotte, hertiginna av Småland.