Sommarlov!

Jaha, då var termin sex av sju möjliga avklarat. Eller nja, kanske inte ska ropa hej än. Har ju faktiskt inte fått betyg och poäng än. Men alla moment är gjorda och inskickade. Nästan alla betyg är utdelade också. En bilderboksanalys, en hemtenta och en litteraturanalys kvar. Den sist nämnda skickades in för ungefär ganska nyss. Känns fint! Så, sommarlov, sommarlov, sommarlov. I alla fall inga dagar kvar på universitetet på den här sidan sommaren. I höst kör vi på specialpedagogik och därefter ett examensarbete och därefter check.

Nämnde jag att vi fick en dust till med vår kära lilla bil? I måndags blev den underkänd vid besiktningen och när vi väl köpt läget och börjat tänka på hur vi skulle lösa problemet så kom nästa nederlag. Dels det att vi tänkte grilla, men sen att vi hamnade på McDonalds och insåg hur mycket det rök ur motorhuven. Inga regndroppar i motorn som vi tänkte först inte. Nej minsann, kylarslangen hade gått kaputt. Glykolen trivdes visst bättre i regnvattensbrunnen vid donken än i bilen. Hmpf.

Vi rullade bort mot Dahlhemsvägen och världens bästa Berg:are. Vad gjorde vi utan en forna bilmekaniker när bilen krånglar? Slangen byttes ut, lamporna som blev underkända ordnades och nu väntar vi på att stötdämparen ska ordna sig. Ja, vi får ordna, de gör sig ju knappast ensamt. Dessutom passade de på att tvätta rent passagerarstolen från oljan som helt oförklarligt kom dit förra veckan. Nu luktar de målarfärgsaffär i hela bilen! Ny lukt alltså, lagom till svetsoset lagt sig. El saabo tillåter inga aningssvårigheter minsann! Å råkar man vara tät i näsan innan är man helt fri efteråt, men halsen full av ångor.

Ikväll fick vi i alla fall till det där med grillningen. Igår kom ju regnet och åskan och förstörde, men inte ikväll. Hamburgare och en massa sallad och sånt där tillbehör. Mums. Hur kan de komma sig att mat som lagats och får ätas utomhus smakar så bra? Det hade inte ens varit hälften så bra om vi lagat de ute men ätit inne. Det kankse vore något med eget hus? Hm, en någorlunda stabil ekonomi först kanske?!

Nä, vi ber om bra väder ett par dagar nu så vi kanske kan inviga sjöarna häromkring. Badpremiären brukar ju hålla sig runt skiftet här maj-juni. Håller sig temperaturen så stadig som de lovas så vet man aldrig. Då hoppar vi nog i sjön båda två. Inte illa!

Nobels testamente på ljudbok! ♥