Harry Potter och Dödsrelikerna (nästintill ofarlig att läsa)


Ja, vem överlevde nu då? Höll sig raden "Harry Potter, the boy who survived" genom filmerna? Ja, jag vet ju hur det gick. Men jag tror nog att jag väljer att hålla tyst. Alla kanske inte riktigt har sett den än.


Horrokrux-jakten fortsätter. Med mer eller mindre lätthet. Med mer eller mindre oanade konsekvenser och föremål. Severus Snape, allas vår trolldryckskonstlärare har en betydande roll som ny rektor på Hogwarts och jodå, han kanske har mer eller mindre bra sidor även han. Jag väntade dock på ett avslöjande som aldrig kom. Nu i efterhand kanske lite för förutsägbart. Slutet höll måttet och det hela vävdes liksom ihop på ett helt okej sätt. Allting avrundades och slutet för alla inblandade (förutom Harry him self) var inte alltför knepigt.


Första boken, De vises sten kom ut 1997 följt av Hemligheternas kammare 1998, Fången från Azkaban 1999, Den flammande bägaren 2000, Fenixordern 2003, Halvblodsprinsen 2005 och Dödsrelikerna 2007. På 10 år har Harry fått uppleva, överleva och genomleva diverse äventyr. Fyllda av faror, kärlek och ren ilska. "Han-som-inte-får-nämnas-vid-namn" har hela tiden funnits i bakgrunden och låtit Harry pröva sina värsa farvågor. Ron och Hermione får också prova på hur det är att beskydda en av de mäktigaste trollkarlarna i världen.

 


 

 

Lyckas de alla följa Harry till slutet med livet i behåll? Lyckas de överleva onskan i mänskllig form? eller Är Volemort den som till slut vinner och står med titeln i handen att ha dödat Harry Potter? Tja, se filmen ;)

Betyg: 4 av 5