Välkommen till nämndnytt tisdagen den 10 juli.

Godmiddag!
Vi inleder dagens rapport med att dröja kvar vid gårdagens. De frigående äggen vi informerade om väcker stor oro bland Degerfors befolkning. Huruvida den berörda affären ställer sig till detta är osäkert då ingen gått att nå för en kommentar. Även hos Nämndhuset är förvirringen ett faktum. Ingenjören har uttryckt sina åsikter, "nu får man passa sig när man köper ägg så de inte vandrar iväg." Nämndnytt är djupt oroade. Undrar om inte Coop-affären lyssnat en smula på kritiken. Skylten har nämligen flyttats fåtalet meter längre väster ut.

Nyhetsflödet fullkomligt exploderar idag och vi övergår till att behandla rubriken "Dubbla skift oroar". Det har under dagen kommit till nämndnytts kännedom att för många yrken lätt kan skapa kaos. Vi har talat med en receptionist i Degerfors Kommun. Hon har under dagen fått agera diverse tjänster. Förutom den tjänst hon skrivit på kontrakt för har hon också fått agera flyttkarl, upp-plockare samt boktryckare De två första behandlades under den tidiga förmiddagen och handlade om att i källaren först bära ner och sedan packa upp skrivartoner i hyllan. I Detta arbete kan dessutom organisatör läggas då oordningen i hyllan var katastrofal. Boktryckarkonstens ädla yrke behandlades under eftermiddagen då 450 kopior av färg-lägga-bilder skrivits ut och gemats ihop. 

"Aah, vad gör vi nu" ljöd det tidigt imorse i nämndhusets entré. Sekunderna senare klapprade tangenterna på datorn skrivbord. Leta fram nummer, titta i pärmen, klicka in där, gör si och gör så. Arbetare Å har upplevt situationen förut och kunde därmed starta upp nödtelefoner i lugn och ro. Trycka in pinkoden långsamt och försiktigt medan Kollega A klapprat in hela alfabetet på samma tid. Sveriges Radio har fått sin beskärda del av förödelsen och alla är precis lika irriterade och frågvisa som vanligt. "Nej, det är inte din telefon som är trasig..", 
har under dagen ideligen ljudit ut från det gemytliga växelrummet.


Nu, dina lokala nyheter:
Bankomaten
I nuläget kan vi meddela att det står en mamma med röd munktröja vid bankomaten. Vid hennes sida står en flicka, uppskattningsvis 1.34 lång med en lila munktröja och en högt svängande gul cykelhjälm. "AJ!" Ja, se där nu fick mamma hjälmen på smalbenet. Nämndnytt är djupt oroade över dagens småbarn!

Coop-ingången
En mörkhyad kvinna med BobMarley-flätor kör in en vit barnvagn genom den självöppnande dörren. I hennes släptåg vandrar en hip-hop-kvinna med mobilen i högsta hugg. Hon verkar inte bry sig om denna barnvagnsdragande kvinna utan låter henne själv öppna dörren och rulla in sitt skrikande barn. Nämndnytt är djupt oroade över dagens ungdomar!

Nämnhusets trappa
Två kvinnor i arbetskläder sitter och samtalar intill den svarta soptunnan. En långsam rök singlar sig upp från deras huvuden. Nämndnytt är djupt oroande över dagens vuxna! 

Nämndnytt kan rapportera att de äldre i samhällets pyramid inte synts till på en lång stund och nämndnytt är djupt oroade över detta!

Det var dina lokala nyheter och nu över till vädret.
Under dagen kommer blandade småmoln att uppstå kring platser där du minst önskar nederbörd. Framför allt kommer fontänen, cyklarna och bärs-burkarna att få sig en ordentlig genomblöta. Lokala vattenpölar kommer att uppstå så var noga med att ta av strumpor och skor innan du beträder dessa blöta punkter.

Det var allt från Nämndnytt idag. 
På återläsande.

Nämndnytt rättar:
Nämndnytt vill korrigera en nyhetsuppgift. De två kvinnor som setts sitta och röka vid soptunnan är beklagligt nog fel uppgifter. Den ena av dessa två visade sig vara man. Nämndnytt ber som ursäkt för detta kränkande uttalande.