Välkommen till nämndnytt måndagen den 9 juli!

Rubrikerna idag är;
- Rabaterat pris på ägg.
- Träd oroar markägare.
- Tomt på torget såhär på måndagen.
samt
- Postgången är långsam trots extrabemanning.
 
Godmiddag!
Vi inleder dagens nyheter med att rapportera att den lilla Coop-butiken på torget i Degerfors idag måndag säljer ut ägg från frigående hönor till ett extra rabbaterat pris. Endast 19.90 svenska riksdaler får du bekosta för denna exklusiva vara. Var dock extra uppmärksam då du bär ut denna vara från affären då säger "ägg - frigående". Affären lämnar ingen säkerhet att varorna följer med hem utan  reserverar sig med att använda ordet "frigående".
 
Vi stannar kvar vid Coop-buktiken då flertalet träd oroar de anställda i butiken. "Träden skymmer våra skyltar" säger en av de anställda. Det är på torget i Degerfors dessa omtalade träd står. Fem till antalet är de yviga träden som pryder husväggen likt en allé. Vad nämndnytt beträffar funderar vi kring om Coops kunder är fem meter långa eller åker skylift till affären. Om kunden är som kunder brukar vara, det vill säga normallängd och läskunnig finner vi inget problem.
 
Under dagen har folkmassan här i centrala Degerfors eskalerat från ingenting till ett fåtal. "Oj! Men jag har upplevt fler", säger en av besökarna på torget. Människorna är i varierande storlek och ålder, men ett par saker är gemensamma. Kortärmat och Coop-extrapåsar. Några besökare medger att besöksantalet här i den lilla staden är under all kritik. "Var håller alla hus, OS har inte börjat än väl?", uttrycker en orolig invånare. Jag försäkrar att sändningen inte börjar förrän om ett antal veckor. Tror de att jag skulle stå här i så fall?
 
I övrigt ser Degerfors ut som den lugna fulbunken det uttryckts vara. Fulltrattarna börjar långsamt krypa fram ur sina små lila påsar och bakomatbesökarna avlöser varandra. Mannen med skinväst och WCT-byxor står framför trappan och mannen med väckarklockan har varit framme. Bilarna susar snabbt förbi i tron om att målet närmare sig snabbare då. Postbilarna snurrar på kullerstenen och växeltelefonisten i receptionen gäspar. Allt är lugnt. Lite för lugnt kan nämndnytt rapportera. I fjärran är det någonting som mullrar och det kommer närmare.
 
Nu kan vi rapportera direkt att det är någonting där borta i fjärran som rör sig. Det kommer närmare, nu
riktigt nära. Människor börjar sticka ut sina huvuden genom fönstren, till och med gå ut på balkongen. Längs huvudleden i staden samlas nu människor med skräckblandad förtjusning. Vad är det som kommer? Nu är det riktigt nära, nu kan vi se lokalbussen 502 köra igenom trafikljusen, stanna till för att sedan köra vidare runt den gamla affären längre ner på gatan. Människorna ler och börjar långsamt dra sig tillbaka.
 
Avslutningsvis vill nämndnytt bekräfta det som så länge varit på tapeten. I enlighet med vad ryktet påstått en längre period så är det nu bekräftat. Postpojken är vänsterhänt. Det har länge funderats och specklulerats kring huruvida KallesKaviar-pojken är vänster eller höger. Kanske är det detta faktum som gör att postgången är långsam såhär i semestertider.. det återstår att se.
 
Det var allt för oss i nämndnytt. Vi ber om att få återkomma när nya nyheter har uppkommit.
Tack för idag.
#1 - - Denise:

Har du skrivit det eller är det någon annan som skrivit det?
Så dumt men så roligt.

Svar: Tror bestämt att författaren är undertecknad! ;) Du vet, under alla lugna perioder mailar jag med Emely ;)
Åsa

#2 - - Denise:

Hur som så är det så roligt att läsa det. I'm laughing you know.
BTW, när jag "svarar" på dina kommentarer från min blogg.se - kan du se dom då?
jag fick gå in på ditt inlägg nu och se ifall du hade svarat. dåligt i så fall om man inte ser det...

Svar: Kan ska säkert kunna se det på något vänster, men jag har inte lagt ner mig för att kolla.. finns ju en flik där du ser dina kommentarer du fått som heter "svar till mig". Signerar man sina inlägg med bloggadressen ska de visas där står de ju.. hmm.
Åsa