Jo, men tackar som frågar.

Måndagar är aldrig bra! Tro mig. Någon enstaka yttepytte gång. Sådär fyra gånger om året eller nåt. Men deffenetivt inte idag. Känns som jag har tänkt den tanken många gånger senaste månaderna. Alltför många. Men måndag är inte min hit direkt. Just idag är bara för fel på grund av en handfull saker, om inte mer.

Ett. Eftermiddagspass på KAU.
Bara aningen om att lektionen eventuellt kommer att hållas efter lunch ger mig obehag. Hela jäkla dagen blir helt förstörd på grund av det. Att först få sovmorgon och därmed inte komma upp förrän frammåt nio, halv tio och sen bara vänta på att behöva gå till skolan. Å sen inte komma hem förrän framåt halv fem. Ja, jag vet. Många kör på sju - fyra dagar. Men det kanske händelsevis kan bli en annan sak. Ett jobb ger pengar! Och förhoppningsvis ett jobb man trivs med. Men just eftermiddagspass får mig att bli sjuk.

Ett. Punkt. Ett. För att specificera just dagens eftermiddag var den nästintill helt jäkla värdelös. Föreläsning om textkonstruktion. Jo, intressant i grunden kanske. Idag var helt fel tillfälle att syssla med det här! Allt som var korvspadsklart innan är nu mer grötigt som någon jäkla fiberhavregrynsgröt. Någorlunda halvklara saker blev efter det här helt obegripligt. Jag kör ändå på mitt race, sållar och struntar i instruktioner. Som vanligt. Det brukar gå bra. Sätter en peng på att jag sitter som ett jäkla fån natten till deadline med tre liter cola och en överhettad dator ändå. Allt det här underbara toppades med en åsk(?)huvudvärk och värmeslag varvandes med tandhackning. Feber? Good question!

Två. Vädret håller aldrig
måttet när det som mest behövs. Skiner solen där man av värmeslag och väderguden borde ordna nåt. Just idag skiter jag egentligen i värmen eller kylan, om det finns nederbörd eller inte. Men gör något!! Mitt huvud har bytt identited och försöker tappert leka "vem kan dunka mest". Jag lämnar mer än gärna walk-over om han/hon/den/det är villig att acceptera mitt erbjudande om vinst.

Två. Punk. Ett. Jag efterlyser med andra ord ett riktigt enormt jävla mega stort åsk(o)väder. Upplysningar angående denna efterlysning lämnas med enormt stor tacksamhet till "Åsa - Flickan med åskhuvudet".

Tre. Den vita fina lilla snurrande saken [läs: tvättmaskinen] i källaren arbetar på högvarv och det sista jag önskar nu är att behöva vandra alla fem (förstå nu min ironi) trapporna ner dit och hänga upp blöta kläder. Vi tycker så illa om det båda två att vi faktiskt går båda två. Är inte det diplomatiskt så säg?

PM till mig själv: Ge f-a-a-a-n i att tugga på naglarna!

Fyra. Har plötsligt insett att det alltid finns andra som lever andras liv. Det finns miljontals [läs: alltid någon] människor som hela tiden vill säga sitt och tycka till om andras beslut och ageranden. Jo visst, fine. Tyck och tänk och framför allt, säg saker och ting till den berörde och gå  för guds skull inte bakom ryggen. Däremot gilla läget om h*n inte gör som alla andra tycker. Ett råd är aldrig fel, men att "lyda råden" går inte. Att diskutera och vända och vrida på saker och ting har både sina fördelar och nackdelar. Jag tänker aldrig låta någon annan bestämma över vad jag ska och inte ska. Framför allt inte om det är en helt utomstående person som beslutat åt mig. Tur att jag aldrig stött på sånt!

Fem. Seriöst. Vi måste bort härifrån. Jag tuppar redan nu av på grund av värmeslag när jag kommer upp för trapporna. Illa. Tänk att den där snabbmatskedjan [läs: KBAB, eventuella frågor kring varför det står snabbmat hänvisas till Denise] är så slö på att gå igenom just vår lägenhet. Oj hoppsan, nu avslöjade vi det också. Läs mellan raderna och förstå. Gör du inte - glöm bort.

SLUTSATS AV INLÄGG: JAAA!! Jag är irriterad idag...